Tommerup Fysioterapi & Osteopati

Specialer

Hos Tommerup Fysioterapi & Osteopati gør vi alt for at opretholde et højt fagligt niveau. Alle fysioterapeuter og osteopater på klinikken videreuddanner sig løbende indenfor forskellige kompetenceområder. Dette udmønter sig i en bred vifte af unikke specialer. Specialer anvendes som supplement til et behandlingsforløb.

Du kan læse mere om vores specialer ved at klikke på titlerne nedenunder:

Bike-Fit

Lige meget om du kører cykelløb eller om du cykler på arbejde tre gange om ugen, så har en optimal cykelposition en afgørende betydning for både din præstation og oplevelse på cyklen – uanset hvilken cykel du kører på.

Der kan være flere formål med at finde den optimale indstilling af din cykel, herunder blandt andet at øge komforten, ydeevnen, reducere skadesrisikoen og i sidste ende gøre din cykeloplevelse bedre. Målet er at finde den position og de løsninger, der passer netop dig, for vi må indse, at vi alle er forskellige; lige fra vores anatomiske skævheder til vores erfaring på cyklen.

I vores optik består det gode bikefit derfor af mere end blot forståelse for vinkler og tal på cyklen. Et dybdegående kendskab til kroppens systemer og personen bag, spiller en afgørende rolle for hvor meget cykelglæde du får efter et bikefit.

Bike-Fit pakke indeholder;

Interview

Inden justeringen af din position på cyklen er det afgørende, at vi kender dig. Derfor vil interviewet tage udgangspunkt i din historik, erfaring, træningsrytmer, og målsætning. Her kigges der efter generelle fysiske styrker/svagheder, træningserfaring, overtræning, gamle skader, styrt, arbejdsrelaterede belastninger.

Undersøgelse

Vi har alle asymmetri og skævheder, og disse siger meget om dine forudsætninger for at sidde på cyklen. Derfor gennemgås kroppen fra top til tå og undersøger bevægelighed, styrke, asymmetri/skævheder mv.

Bikefit

Ud fra interview og undersøgelse er hele fundamentet for bikefittet lagt, og justering af cyklen kan gå i gang, så den tilpasses netop dig. Vinkler og biomekanik bruges som en guideline, men ikke som en facitliste. Biomekanikken tages i betragting sammen med din historik og egen fornemmelse, fordi begge spiller en central rolle for at opnå en optimal position for power og komfort.

Under bikefittet er der tre kontaktpunkter på din cykel, som justeres i samspil med dig – sadel, styr og pedaler.

Opmåling af cykel

Efter dit bikefit får du dine data på opmåling af cyklen tilsendt.

Medbring

Cykeltøj til indendørs brug

Ren cykel og sko, pedaler, tøj, drikkedunk og et håndklæde

Har du andre sadler og frempinde liggende, må disse også gerne medbringes. Sørg venligst for at skruerne på dine klamper kan løsnes, således justeringer kan foretages.

 

Varighed: 90-120 minutter

Pris: 1200,-

Brystopereret


Efter en brystkræftoperation oplever mange patienter, at de bliver hæmmede i daglidagsfunktioner, og nogle har endda svært ved at genoptage arbejdet.  

Dette skyldes typisk en eller flere af følgende symptomer: 

  • nedsat bevægelighed af armen 

  • stramhed i skulder og nakke 

  • musklerne føles svækkede 

  • smerter omkring ar 

  • muskelspændinger omkring ar 

  • hævelse omkring ar 

  • arvævsdannelse 

  • nervesmerter 

  • lymfeødem 

 

Tidlig indsats er vigtig 

Hvis du enten har fået en brystbevarende operation, en primær rekonstruktion eller har fået fjernet brystet, så er det vigtigt at komme hurtigt i gang med genoptræningen/efterbehandlingen - men det er aldrig for sent at gøre en forskel! 

Behandlingen hos fysioterapeuten vil være individuelt tilpasset og specialiseret, og den består af tryk, forskydninger og stræk af det omkringliggende væv og operationsar. Dette kombineres med udspænding, øvelser, mobilisering af nervebanerne samt fjernelse af væske fra lymferne. 

Vidste du, at man ved selv små operationer, kommer tæt på nerverne, og at disse er meget sårbare? Det kan få en stor indflydelse på de muskler, som nerverne er ansvarlige for og kan give faste stive ”arvævs-lignende” områder i muskulaturen. 

Bestil tid til en samtale og en grundig gennemgang af dine muligheder her på klinikken. 

Klinikken samarbejder med Kirsten Tørsleff. Du kan finde mere information på Kirsten Tørsleffs hjemmeside http://www.kirstentoersleff.dk/ , eller du kan se Kirstens ”selvhjælpsfilm” her: https://www.fysioflix.com/tm-dk-film-dk

 

Læs mere på: 

http://brystkraeft.dk/ 

https://www.cancer.dk/ 

 

[Til toppen]

 

Børnefysioterapi

Fysioterapeuter
Kathrine Nadolny Madsen og Nanna Meldgaard Christensen

Hvornår har dit barn brug for børnefysioterapi?
Dit barn kan have brug for børnefysioterapi, hvis du kan nikke genkendende til blot én af følgende sætninger:

  • barnet har finmotoriske vanskeligheder

  • barnet har problemer med balancen

  • barnet er hypermobil

  • barnet er motorisk urolig

  • barnet har kontaktvanskeligheder

  • barnet er overvægtig

  • barnet er sen til at kravle, sidde eller gå

  • barnet opleves som klodset. Det falder ofte og går ofte ind i ting

  • barnet føler ubehag ved berøring, har ikke lyst til at nusse og kramme

  • barnet er langsom til at tilegne sig færdigheder

  • barnet foretrækker at lege alene, når der er mange børn

  • barnet forstyrres nemt af støj

Dit barn kan også have behov for at:

  • få behandlet stramme muskler, nedsat bevægelighed, eller nedsat gangfunktion

  • blive genoptrænet efter brud eller operative indgreb

  • modtage behandling / træning grundet et handicap (vederlagsfri fysioterapi)

  • modtage behandling af andre problemer som ondt i nakken, hovedpine, sportsskader eller rygproblemer

  • hvis barnet er tå-gænger

Børnefysioterapi kan hjælpe dit barn med at:

  • forbedre og udnytte sine motoriske færdigheder

  • få øget kropsbevidsthed, og dermed kendskab til egne ressourcer

  • øge den kropslige velvære og få socialt overskud

  • forbedre koncentrationsevnen

  • få mod til at opsøge nye udfordringer i lege

Hos Tommerup Fysioterapi & Osteopati kan vi hjælpe med en fysioterapeutisk vurdering, træning og behandling af dit barn.

 Pris: 599 kr. (en session á 60 min.)

[Til toppen]

 

GLA:D® hofte/knæ

Om holdet

Godt Liv med Artrose i Danmark (GLA:D®) er evidensbaseret behandling af artrose (slidgigt) i hofte - og knæled. Et GLA:D® forløb består af uddannelse og træning, enten på hold eller hjemme. GLA:D® henvender sig til folk med smerter og nedsat funktion af hofte og/eller knæled.

Forløbet
Forløbet består af en individuel samtale og undersøgelse (oprettelse i GLA:D® registret), individuel træningsinstruktion, minimum 6 ugers træning på hold eller hjemme, løbende uddannelse, efter 3 mdr. opfølgning ved fysioterapeut og slutteligt efter 12 mdr. opfølgning med spørgeskema. Et forløb består af minimum 12 træningsgange fordelt over 6 uger.

Selvom der ikke er påvist artrose-forandringer på røntgenbillede, kan man godt have symptomer på artrose, hvor et GLA:D® forløb vil have positiv indvirkning på din hverdag.

Efter gennemførelsen af et GLA:D® forløb er det muligt at vedligeholde træningen på et af vores GLA:D® fortsætter-hold.

Tidligere deltagere på et GLA:D® forløb har oplevet:

  • færre smerter
  • forbedret bevægelighed af leddet, og
  • formindsket fornemmelse af bensvigt

Book en tid ved en af vores GLA:D® certificerede terapeuter Julie Basse eller Nanna Meldgaard Christensen.

 

Løbestilsanalyse

Få en professionel vurdering og optimering af din løbestil

En fysioterapeutisk løbestilsanalyse er anderledes end den analyse, man kan få når man fx. skal købe løbesko.

En løbestilsanalyse hos os giver en analyse af, hvordan netop din løbestil påvirker dine muskler/led og omvendt. Vi kigger på, hvordan din overkrop og ben arbejder mens du løber. Vi vil selvfølgelig også kigge på dine løbesko, men det er en mindre del af den samlede analyse.

Inden selve analysen vil vi gennemgå eventuelle problematikker ved en fælles dialog og en undersøgelse. Det kan være en skade, der er opstået ifm. løb. Det kan være, at du mærker ubehag eller bliver små-irriteret i enten ankel, knæ eller hofte. Det kan også være, at du blot ønsker at blive hurtigere eller bedre til at løbe langt.

Analysen foregår via en lille video filmet forfra samt fra siden i slowmotion, for at fange de eventuelle skævvridninger, der vil kunne opstå ifm. dit løb. Derudover kigger vi på, hvordan resten af din krop arbejder under løb.

Du vil blive testet i forskellige hastigheder med udgangspunkt i dit normale tempo, for at komme nærmere hvornår problematikken opstår.

Med udgangspunkt i ovenstående, laver vi et individuelt løbeprogram med supplerende øvelser samt evt. korrektion af din løbestil for, at du kommer sikkert i mål.

Når du møder op til din løbestilsanalyse, bedes du medbringe dine løbesko samt udføre analysen i shorts.

Pris:

599 kr.

299 kr. - hvis du kommer ind med en henvisning på en skade.[Til toppen]

 

Idrætsfysioterapi

Idrætsskader opstår som regel som en akut skade eller som en overbelastningsskade. For at komme hurtigere over en skade anbefales både akut og subakut behandling og genoptræning før idrætsaktiviteten fortsættes. For at undgå nye skader anbefales forebyggende træning. Den forebyggende træning er aktuel for at undgå at skaderne opstår, selv om man ikke har haft disse skader før, men for at undgå at skaderne opstår. 

De fleste skader er mindre skader, som man ikke kan mærke i dagligdagen, men som gør, at man ikke kan dyrke sin idræt uden gener. Disse skader kræver hurtig og korrekt behandling for at mindske skadesperioden og undgå forværring af skaden. Selv små skader kan betyde meget for præstationsevnen.

Det er vigtigt med en aktiv genoptræning efter en skade for at kunne gøre et ustabilt led eller en muskel-ubalance, stærkere og stabil. Derfor er det vigtigt, at det ikke kun er symptombehandling, men at der sættes stor fokus på genoptræning og den efterfølgende forebyggende del - for at kroppen på sigt bliver stærkere.

 

[Til toppen]

 

Osteoporose

Tommerup Fysioterapi og Osteopati tilbyder holdtræning til personer med Osteoporose ved fysioterapeut Dennis Skouw.
Dennis er certificeret i behandling og træning af personer med Osteoporose, gennem Danske Fysioterapeuter og Osteoporoseforeningens kurser.

Med skrøbelige knogler er det vigtigt ikke at falde. Balancetræning og styrkelse af især benenes muskler er vigtigt i forebyggelsen af fald. Stærke muskler skåner led og knogler og gør det lettere at kompensere for den manglende styrke i knoglerne. Vi kan vejlede dig i hvordan du kan leve et aktivt liv med osteoporose. Det farligste du kan gøre, er ikke at bevæge dig.

Vi tilbyder træning som tager udgangspunkt i den nyeste evidens for behandling af Osteoporose og foregår på hold sammen med andre Osteoporoseramte patienter.
Det er er både for mænd og kvinder, og der er også mulighed for individuelle træningsforløb såfremt man ikke ønsker at indgå på hold.

Træning er med til og øge knogle styrken og nedsætte risikoen for knoglebrud.

Kejsersnit

Har du født ved Kejsersnit og oplever du gener i hverdagen?
Eller ønsker du blot råd og vejledning i forhold til genoptræning efter fødsel ved kejsersnit.

Så kan vi hjælpe dig!

Et kejsersnit er en stor operation der giver et ar. Det er nødvendigt at behandle arvæv, da det kan få betydning for den samlede funktion af maveregionen samt nerver til ben, underliv, bækkenbund, og bækkenets bevægelse og lænderyggens frihed til bevægelse. Begrænsninger i vævet vil kunne give dig gener umiddelbart efter operationen, men også op til flere år efter din operation.

Et kejsersnit kan opstå akut og planlagt. Uanset hvordan det er opstået, påvirker det dit nervesystem, også selvom fødslen var en positiv oplevelse for dig. Nervesystemet reagerer på operationer og derfor har du brug for at berolige nervesystemet og genoprette kontakten til dine mavemuskler og din hud i området. Behandling af nervesystemet gør det lettere at igangsætte fysisk træning. Når kirurgerne syer såret sammen, kan det ikke undgås at de forskellige dybereliggende bindevævslag, underhud og hudlag syes sammen – hvilket bevirker nedsat bevægelse for de omkring liggende strukturer.

Der skal være tilpas fri bevægelse i vævet – både i dybden og på overfladen. Dette kan en specialuddannet fysioterapeut eller en osteopat hjælpe med.

Vi tilbyder særlige kejsersnit-hold med tilrettelagt træning efter kejsersnit. Du kan starte tidligst 5 uger efter fødslen. Er du i tvivl om du er klar, så vent til der er gået 8 uger eller kontakt klinikken for en professionel vurdering. Vi tilrettelægger træningen så den passer til dig.

Det er aldrig for sent at komme i gang!

Gynobs fysioterapi

Hvad er en Gynobs fysioterapeut?

Gynobs står for gynækologisk obstetrisk fysioterapi. En gynobs fysioterapeut beskæftiger sig med problematikker i underliv og bækken hos både mænd og kvinder.

Vores gynobs fysioterapeuter laver både forebyggende træning for styrke, udholdenhed og funktionsniveau og behandling af problematikker. De guider dig og undersøger bækkenbundes funktion/anatomi samt knibeevne og gennemgår klientens historik og vaner (toiletvaner, drikkevaner mm.). Der foretages efter behov/forespørgsel fra klienten både udvendige og invendinger undersøgelser efter gældende regler.

Det er vigtigt at træne bækkenbunden for at undgå/mindske lekatier. Bækkenbundsmusklen kan ikke ses udefra og kan være svær at mærke. Derfor opdages symptomer f.eks. i andre henseender f.eks. at man ikke kan holde på vandet/afføringen, eller smerter ved samleje. Desuden kan problematikker i bækkenbunden være årsag til gener/smerter i andre dele af kroppen.

Eksempler på problematikker i underlivet:

  • Inkontinens (Urin eller afføring)

  • Smerter i underlivet

  • Smerter ved samleje

  • Nedsynkningsproblemer

  • Efterfødselsgener (skader i forbindelse med fødsel)

Det er muligt blot at få foretaget en undersøgelse for at sikre at underlivet fungerer optimalt.

Kropsanalyse

Du kan få foretaget en kropsanalyse via vores Tanita vægt. En kropsanalyse kan være et godt udgangspunkt til at opstarte dit vægttab eller træningsforløb.

I kropsanalysen får du svar på følgende:

  • vægt

  • muskelmasse

  • fedtprocent (fedtmasse)

  • viscerale fedt (fedt omkring indre organer)

  • BMI

  • hvilestofskiftet

  • bodyage

 Pris 249,-

[Til toppen]

 

Senfølger fra hjernerystelse

Mange får akutte smerter i forbindelse med hjernerystelser, og hos enkelte bliver det til kroniske smerter.

10-15% har fortsat mén efter et år.

Senfølger fra hjernerystelser er ofte frustrerende forløb. Alle hjernerystelser er forskellige, og behandlingen skal skræddersyes den enkelte

Symptomerne er mange:

  • hovedpine

  • svimmelhed

  • balanceproblemer

  • lydoverfølsomhed

  • lysoverfølsomhed

  • træthed eller øget trætbarhed

  • følelsesmæssige symptomer

  • koncentrationsvanskeligheder

  • hukommelsesproblemer

  • søvnbesvær

  • indsovningsbesvær

  • opvågninger

  • mindre søvn end normalt

Vil du gerne høre mere?
Så kontakt os endelig og hør om vi kan hjælpe dig!


[Til toppen]

 

Trivels- & Omsorgssamtale

I Tommerup Fysioterapi & Osteopati tilbyder vores sygeplejerske Marianne trivselssamtaler i en fortrolig, omsorgsfuld og empatisk praksis.

Samtalerne foregår i en respektfuld, nærværende og tillidsskabende relation.

Marianne har mere end 20 års erfaring som sygeplejerske og dermed en bred viden indenfor bl.a. sorg og krise, mestringsstrategier, balancen mellem ydre krav og indre ressourcer, den svære samtale og den motiverende samtale.

Samtalerne er altid med udgangspunkt i dig og dine behov.

Det kan være, du har brug for støtte og omsorg i livet, søger større trivsel i dit liv, motivation til at overskue og planlægge din hverdag eller måske bare til at være dig!

Studier viser, at hver anden ung er ramt af mistrivsel. Flere og flere voksne rammes af mistrivsel i livet. I Danmark er der årligt 11.000 nye tilfælde af depression og nedtrykthed. Tallene fortæller os, at mange af os mistrives, og vores mentale sundhed er i disse år under pres.

Mariannes fokus i samtalen vil være dig, og hun arbejder altid med nærværende omsorg i hendes praksis.

Marianne er også uddannet mindfulness- og åndedrætsinstruktør og inddrager ofte den viden og praktiske øvelser for at opbygge og understøtte din egenomsorg.

Du kan booke en tid hos Marianne til en trivselssamtale eller ringe og høre nærmere på Tel. 64 76 18 34

Pris. 475 kr.

Varighed 45 min.